Vegan toortoidu õpituba / kooskokkamine

25.08.2020 Rapla
25. augustil algusega kell 12.30 Kultuuriklubis BAAS (Tallinna mnt 5, Raplas).
Koolitaja: Julia Anufrijeva.
Registreeru 23.augustiks koolitusele SIIN
Toortoiduks loetakse toiduaineid, mida pole kuumutatud üle 40–48˚C. Toortoitlaseks peetakse tavaliselt inimest, kelle toidusedelist moodustavad kaalu järgi umbes 75–100% kuumutamata toiduained.
Sellel koolitusel saad läbi katsetada mõnusad, vitamiinidest pakatavad ja lihtsad retseptid – selleks, et rikastada enda igapäevast toidulauda.

Menüü:

Avokaadomääre idanditega
Seemnetest hapukoor
Täidetud paprikad
Mangotort
Kihiline maius koduaia marjadega
Pähklipallid
MündijookKokkame kõik need imemaitsvad toidud koos ja pärast naudime värskeid maitseid.
Toortoitlaste toidusedelisse kuuluvad toored köögiviljad (sh merevetikad ja seened), puuviljad, pähklid, seemned ning idandatud tera- ja kaunviljad.
Millised on toidu töötlemise võtted?
Kuivatamine, püreerimine, kääritamine, leotamine, mahlade pressimine, hästi madalal kuumusel soojendamine, (sügav)külmutamine.Koolitaja:
Julia Anufrijeva
 sai kokkamise pisiku juba lapsepõlves, mil kokkas koos ema ja vanaemaga. Lõpetas Tallinna Teeninduskooli koka erialal ja hiljem täiendas ennast samas koolis kondiitri oskustega. 10 aasta jooksul on ta kokana töötanud mitmetes Tallinna restoranides. Viimane töökoht oli Olümpia Hotell restoran Senso. Kõik need kohad ja kogemused on olnud õpetlikud ja väärtuslikud.
Juba rohkem kui aasta on Julia südameasjaks see, kuidas läbi tervisliku ja armastust täis toidu toetada enda ja teiste tervist – inspireerides, tehes koolitusi ja pakkudes cateringi teenust. Tema tegemistega saab lähemalt tutvuda siin: https://bit.ly/Valgeallikas

__________________________
Koolituse maksumus tasutakse projekti “Raplamaa PATEE 2020-2023” vahenditest. Kaasrahastab Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fond.  
Osalejate ettevõtetele rakendub vähese tähtsusega riigiabi arvestus. VTA kohta saab täpsemalt lugeda https://www.eas.ee/riigiabi/ 
Koolituse riigiabi suurus selgub kui on selgunud osalejate arv. 

Täpsem teave:

Jaune Riim
jaune@raek.ee

tel 5554 3883