Raplamaa tutvustas oma vingemaid puhkamisvõimalusi turismimessil Tourest

Eesti Näituste messikeskuses 8.-10. veebruarini toimunud turismimessil uudistas rahvas, mida põnevat pakutakse. Raplamaa esindus esitles siinseid puhkamisvõimalusi.
“Meil on ju palju elamusturismi ja erinevaid teenuseid ning inimesed võiksid ju tulla Raplamaale,” ütles Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse projektijuht Jaune Riim. Tegelikult on nende sõnum just nimelt see armas kodu- ja maalähedus. ,,Ei pea minema kaugele, et puhata,’’ tõdes Riim.
Raplamaa alas oli palju maakonna ettevõtteid, igaüks oli välja pannud oma messipakkumised.
Näiteks Pühali Hea Elu Keskus oli välja pannud piletid suvehooaja avamispeole koos Trad.Attackiga, Atla Mõis tasuta ekskursioonid mõisakeraamika tehasesse ning Paluküla mäe keskus tasuta tuubirendi. Oma sooduspakkumised olid ka Paluküla saunadel ja Allikasilma elamustalul. Osalesid veel Parvematkad, Järvakandi klaasimuuseum, Suur Seiklus ja Preeriakoda.
Raplamaa ala paistis silma ja äratas huvi ka sellega, et saabuva draakoniaasta puhul oli Allikasilma elamustalu kaasa võtnud lohe – habeagaami nimega Albert, kellele olid armsad tiivad selja peale pandud. Kohapeal sai osa võtta ka tasuta loosist, kus sai võita magusaid auhindu. Inimesed Raplamaa boksis olid väga toredad. Juba esimesel päeval, kui mess alles avati, oli rahvas käinud väga palju uurimas.
Jaune Riim lisas, et maakonna ettevõtjatel oli suur huvi messist osa võtta ja kõik, kes tahtsid osaleda, ka kaasa võeti. Omavalitsuste liit toetas. ,,Istusime kõik maha ja arutasime, mida teha, mida pakkuda, võtsime selle ühiseks eesmärgiks.’’ Alles sai valmis ka Raplamaa turismiveeb Visit Raplamaa, millega sai samuti messil tutvust teha.
Kindlasti jäi messikülastajatele silma ka Pühali Hea Elu Keskus, mille magnet on labürindi keskele ehitatud Pühali kohvik. Aga miks nii? Sest räägitakse, et labürindi läbimine aitab meeli tervendada ning oma mõtteid selgemaks saada. Eriliseks teeb selle kohviku veel see, et selle ümber kasvavad peenardel erinevad köögiviljad ja salatilised. Kohvikut külastades on võimalus ise endale meeldivad salatikomponendid korjata ning teenindaja teeb nendest midagi maitsvat.
Samuti on Pühalis esindatud kõik loomaliigid, mis kinnitab, et see on tõesti üks looduslähedasemaid kohti. Kuid on ka teine eripära. Nende üritused on nimelt enamjaolt alkoholivabad ja seega kuidagi palju turvalisemad. Pühalis pidi tundma tervenemist. Selle aasta suursündmuseks võib pidada taoistliku vaimse õpetaja Mantak Chia tulekut ühele üritusele.

Marleen Murumets
Raplamaa Sõnumid
___________________________
Ettevõtjate kommentaarid:
Andres Lääne, Suur Seiklus OÜ:
Kokkuvõttes võib messiga rahule jääda. Toredad taaskohtumised ja mõnus messimelu. See, kui palju sellest ettevõttele tulu oli, selgub hiljem. Eks see olene paljuski ootustest ja ettevalmistusest ja muidugi kohapeal enda aktiivsusest. Mina otseselt müügile messil ei panustanud, küll aga sai mitmete inimestega kontakte vahetatud ja oma tegemisi tutvustatud. Üks oluline osa oli ka teiste Raplamaa tegijatega jälle või täitsa esimest korda kohtuda. Ka sellest võib midagi ägedat sündida.

Kadri Brecher, Allikasilma Elamustalu:
Meie käisime messil esimest korda ning jäime vägagi rahule. Kohapeal märkimisväärseid koheseid tehinguid küll ei saavutanud, kuid kogusime palju uusi kontakte nii võimalike koostööpartnerite kui ka eraklientide näol. Rahvast oli täpselt parajalt ja lihtsalt ajaveetjat ja n-ö tasuta nänni jahtijat aitas tõsisest huvilisest eraldada ilmselt tasuline sissepääs. Selle tulemusel leidsime, et potentsiaalseid kliente ja partnereid oli lihtsam leida ja niisamuti neil meid. Kogu meie Raplamaa tiim oli meeletult toetav ja äge, väsimusest hoolimata nautisime igat hetke seal ja oleme valmis uuesti minema.

Habeagaam Albert