10. korda toimuv Raplamaa majandusfoorum keskendub kestlikule toidusüsteemile

Neljapäeval 5. oktoobril, traditsiooniliselt ettevõtlusnädalal toimub juba 10. korda Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse (RAEK) eestvedamisel Raplamaa majandusfoorum, mille fookuses on käesoleval aastal taas rohepöördest tulenevad muutused, sel korral fookusega toiduvaldkonnale. Kui varasemalt keskenduti toidu tootmises tootlikkuse kasvule ning võimalikult soodsale hinnale, siis juba mõnda aega
pööratakse suuremat tähelepanu keskkonnahoiule. Päeva jooksul arutletaksegi, milline on kestlik toidusüsteem ja kuidas sellesse panustada?

Majandusfoorumil esinevad ettekannetega Arenguseire Keskuse juht Tea Danilov, materjaliteadlane ja ajakirjanik Marek Strandberg, Salutaguse Pärmitehase esindajad Polina Anisimova-Kurg ja Jelena Kirillova, Saarioinen Eesti OÜ tegevjuht Aivo Varem ning putukatööstur Erlend Sild ettevõttest Bugbox OÜ. Majandusfoorum toimub Rapla Riigimaja suures saalis. Päeva juhib SA RAEK juhataja Janek Kadarik.
Majandusfoorumil osalevad Raplamaa ettevõtete juhid, kohalike omavalitsuste ja partnerorganisatsioonide esindajad. Kohtumise eesmärgiks on ühendada avalikku ja erasektorit, teadvustada Raplamaad kui positiivset investeerimiskeskkonda, keskenduda aktuaalsele teemale nii ettevõtluses kui ühiskonnas tervikuna.

“Tänavuse Maakondlike Arenduskeskuste korraldatava üle-eestilise Ettevõtlusnädala peamine mõte on AEG MUUTA KURSSI. Kursi muutmine eeldab valikuvõimaluste teadmist, samuti peab tundma partnereid, kellega kurssi muuta. Kuigi muutused algavad meist endist sh. ka meid ümbritsev keskkond sõltub ennekõike meist endist, siis suurem mõju saavutatakse ikkagi koostöös. Soovime majandusfoorumiga kaasa aidata parema suhtluse tekkimisele ettevõtjate ja avaliku sektori vahel,” sedastab RAEK juhataja Janek Kadarik.

Sündmuse korraldamist toetavad Raplamaa Partnerluskogu ja Europe Direct Pärnumaa.
Fotod ja ettekanded on peagi leitavad RAEK veebilehel www.raek.ee