Investeeri Raplamaale! Investeeri taastuvenergiasse!

Neljapäeval 6. oktoobril, traditsiooniliselt Ettevõtlusnädalal toimub juba 9. korda Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse (RAEK) eestvedamisel Raplamaa majandusfoorum, mille fookuses on käesoleval aastal investeerimine taastuvenergiasse. Päeva jooksul räägitakse taastuvenergia vajadusest, energiasõltumatusest, päikese-, tuule- ja tuumaenergia rakendamisest riigi, kohaliku omavalitsuse, ettevõtete ning kodaniku tasandil. Ettekannetega esinevad taastuvenergia ekspert Ingrid Nielsen, Sunly AS juht Priit Lepasepp, Fermi Energia OÜ asutajaliige, tuumaekspert Henri Ormus, Riigikogu liige Andres Metsoja, ACM Metal OÜ kaasasutaja- ja omanik Ain Kuusik, Smartecon OÜ kaasasutaja ja -omanik Magno Kure. Paneeldiskussiooni liituvad Kehtna Vallavolikogu liige Allar Läll ja Kehtna Vallavalitsuse ehitusnõunik Hans-Jürgen Schumann. Päeva juhib Ingrid Nielsen. Majandusfoorum toimub Kehtna Kutseharidukeskuse suures saalis.

Sündmusel osalevad Raplamaa suuremate ettevõtete juhid, kohalike omavalitsuste ja partnerorganisatsioonide esindajad, kokku 80 inimest. Kohtumise eesmärgiks on ühendada avalikku ja erasektorit, teadvustada Raplamaad kui positiivset investeerimiskeskkonda, keskenduda aktuaalsele teemale nii ettevõtluses kui ühiskonnas tervikuna.

“Tänavuse Maakondlike Arenduskeskuste korraldatava üle-eestilise Ettevõtlusnädala märksõna on TANDEM. Just tandemit ja isegi laiemalt “koostööd”; oleme pidanud silmas Raplamaa majandusfoorumite korraldamisel. Koostööd kohaliku omavalitsuse ja ettevõtjate, aga ka riigiasutuste vahel,” kirjeldab eestvedajate üht eesmärki RAEK juhataja Janek Kadarik.

Sündmuse korraldamist toetavad Raplamaa Partnerluskogu, Europe Direct Pärnumaa ja EAS-Kredex ühendasutus.

Ettekanded ja videod on peagi leitavad RAEK veebilehel www.raek.ee