Loodi uus kohaliku toidu- ja joogitootjate andmebaas

Kutsume ettevõtteid TASUTA liituma äsjaloodud kohaliku toidu- ja joogitootjate andmebaasiga!  
Andmebaasi aadress on https://kohaliktoit.maaturism.ee

Tootjad ja talupoed saavad andmebaasiga liituda menüüs “Andmebaasiga liitumine”.
Ühinema ootame tootjaid, kes toodavad ja turustavad kohalikku toitu ning on valmis seda tarnima lõpptarbijatele ja/või toitlustusettevõtetele. Oma ettevõtte tutvustuses palume tootjatel tarbijale muuhulgas arusaadavalt kirjeldada, mil moel ettevõte oma klientidele tooteid tarnib (kas kasutatakse pakiautomaate, kullereid, tooteid saab osta ettevõttest kohapealt või on kasutusel mõni muu lahendus).
Samuti saavad andmebaasiga liituda talutoodete poed, kes müüvad väiketootjate tooteid kas läbi e-poe või füüsilise poe, mis on regulaarselt avatud.  Meie eesmärgiks on kajastada infot ka kõigi kohaliku toidu e-poodide/e-platvormide kohta, mis on kriisiajal valminud. Ettevõtted saavad info enda ning oma toodete kohta ise sisestada ning neil on hiljem kohustus iga kvartal oma andmed üle vaadata, et tagada andmebaasi ajakohasus.
Andmebaas on ettevõtetele avatud liitumiseks igal ajal, kui neil see soov tekib.
Andmebaasiga liitumine on kõigile ettevõtetele tasuta.

Andmebaasi sihtrühmaks on Eesti tarbija, kes soovib osta kohalikke toidu- ja joogitooteid ning vajab infot, kust seda leida. Tootjaid ning tooteid saavad tarbijad otsida nii maakondade kui ka tootekategooriate järgi. Samuti on võimalik tarbijal eristada otsingus mahesertifikaati ning piirkondlikke toidumärgiseid omavad tooted. Pärast seda, kui esimene liitumisring on lõppenud, siis korraldatakse Maaeluministeeriumi eestvedamisel avalikkuse teavitamine läbi meedia, et tarbijad andmebaasi üles leiaksid. Samuti toimub veidi hiljem, pärast suurema kriisi möödumist, toitlustussektorile suunatud teavitus, et viia omavahel paremini kokku kohaliku toidu- ja joogitootjad ning toitlustusettevõtted.

Andmebaas valmis Läänemere piirkonna programmist 2014-2020 rahastatud koostööprojekti “Baltic Sea Food” raames ning Maaeluministeeriumi, MTÜ Eesti Maaturism ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja koostöös.