Raplamaa Äritegu 2018 on Höhle OÜ

Täna, 30. mail selgusid Raplamaa 2018. aasta parimad ettevõtjad. Võitja kuulutas välja maaeluminister Mart Järvik.

Konkursi „Raplamaa parim ettevõtja 2018“ tunnustamistseremoonia toimus unikaalses ja õdusas elustiilirestos Ööbiku Gastronoomiatalu. Konkursi on taaskord välja kuulutanud Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus (RAEK) ning Raplamaa Omavalitsuste Liit (ROL).

Konkursile esitati 70 kandidaati. Tunnustati ettevõtjaid neljas põhikategoorias ja lisaks anti välja eripreemiaid: kiideti tublisid õpilasfirmasid ning püünele toodi kategooria „Vana Kala 25“. Sellega sooviti tunnustada ettevõtjaid, kes on järjepidevalt maakonnas tegutsenud vähemalt 25 aastat ning olnud samal ajal ka tööandjad. Teist aastat järjest valis rahvas Facebooki hääletuse kaudu tiitli Rahva lemmik!

Äritegu 2018: Höhle OÜ
Väike ja Tubli 2018: Minna Sahver OÜ
Uustulnuk 2018: EBD Group OÜ
Tubli talu 2018: Männiku Piimalambad OÜ
Eriauhind Raplamaa Õpilasfirma 2018: ÕF Kohver ja ÕF Meraki. Õpilaste juhendaja on Margot Sarv.
Eriauhind Rahva lemmik 2018: FIE Erki Plamus
Eriauhind „Vana Kala 25“:
A.K.K. AS, Adograaf OÜ, Destro OÜ, Erek OÜ, Fesma Alu OÜ, Ingle AS, Kaiu EKO OÜ, Kehtna Mõisa OÜ, NO REST International OÜ, OOM Tulundusühistu, Orgita Põld OÜ, Pureva OÜ, Raikküla Farmer OÜ, RMW AS, Uniplast OÜ, Vesiroos OÜ.

Kõik nominendid said meeneks tänukirja ning laureaadid klaasist meened, mille valmistas RistiPartner OÜ. Kõik ettevõtjad said kingituseks Rapla Elujõu Keskuse kinkekaardi, mis sisaldab lõõgastust kristallidega kaetud tasakaalutoas, mis on Eestis ainulaadne.

Õhtu gurmee-elamuse eest hoolitses Ööbiku Gastronoomiatalu peremees ja peakokk Ants Uustalu.  Muusikalist meelelahutust pakkusid Raplast pärit muusikud lauljatar Inga Tarto ning ansambel Smilers kitarrist Erko Laurimaa. Lillede üleandmisel ulatas abistava käe selle aasta Raplamaa kauneim, Miss Raplamaa 2019, Anette Tammik. Piduliku meeleolu kaunite lillede ja ruumi dekoratsiooniga lõid Reet Rebane ja Tiiu Penter ReTi Peokorraldus OÜ-st. Õhtut juhtis RAEK juhataja Janek Kadarik.

 Õhtu raames kiideti veel ühe konkursi parimaid-  „Raplamaa Oma Meene“ võitjaid, mille korraldasid Raplamaa Omavalitsuste Liit ja Raplamaa Kultuuri Nõukoda. Kategooriad ja tööde autorid on:

Kristi Mehike * väikemeene – Kinkekarp tikitud vööga;
Monica Leinberg * kingitus – Rapla seelikutriibumustrilised stiliseeritud prossid;
Monica Leinberg * VIP-kingitus- Raplamaa kihelkonna vöökirjades kinnas-võtmehoidja kinkekarbis;
Brit Keskra * ideekavand- Kihelkondade saunalinad ja pleedid.

Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse (RAEK) juhataja Janek Kadarik on kahekümne ühe aasta jooksul olnud kõikide tunnustamiste juures. Kadariku sõnul on tunnustamine ellu kutsutud selleks, et Rapla maakonnas tublisid ettevõtjaid kiita ning väärtustada. „Ettevõtlikud inimesed on need, kellele ühiskond suuresti rajaneb ja kes viivad elu edasi. Tunnustamine on vajalik, et neid inimesi märgataks ning soovime neid esile tuua, et nad ka edaspidi oleksid eeskujuks teistele ja innustaks uutele tegudele. Samuti aitab tunnustamine edendada noorte ettevõtlikkust“, lisab Kadarik.

Konkurssi „Raplamaa parim ettevõtja“ on korraldatud Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskuse eestvedamisel juba aastast 1997.

Tunnustamist rahastavad Raplamaa omavalitsused läbi ROLi ja Euroopa Regionaalarengu Fond RAEKi kaudu. Tunnustamist viiakse läbi koostöös Raplamaa Partnerluskoguga.

Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus (RAEK) tänab kõiki laureaate, nominente, kõiki kandidaatide esitajaid, külalisi ja partnereid.

Fotode autor: Siim Solman.